Het verhaal achter Puur en Rauw

Het verhaal achter Puur en Rauw

Puur en Rauw bestaat uit Rob en Marijke Kromhout van der Meer. Rob is de horecaman, heeft 3 kinderen uit een vorig huwelijk en dit samengesteld gezin is woonachtig in Middelburg. Marijke ondersteunt deze passievolle chef-kok als ze erop uit gaan met de Foodtruck en natuurlijk ook achter de schermen. Zoals locaties regelen, online organiseren, mails beantwoorden en zorgen voor de leukste accessoires en aankleding. Marijke had geen werkervaring in de horeca dus toen zij samen besloten hiervoor te gaan heeft zij haar pedagogische loopbaan naar de achtergrond geschoven zodat ze zich beide volledig 100% kunnen richten op Puur en Rauw.

In tegenstelling tot Marijke heeft Rob al 22 jaar ervaring in de horeca. Zoals hij zelf zegt stroomt het koken door zijn aderen. Van alles wat hij op school kon leren bleef voornamelijk voedingsproducten, koken, eten, bereidingswijze en smaken bij hem hangen, dit absorbeerde hij als een spons. De keuze was dan ook snel gemaakt om naar de hotelschool te gaan. Maar omdat hij zijn draai niet kon vinden in het voorste gedeelte van een restaurant nam hij al snel een plekje in achter de kachel (fornuis). Zijn loopbaan in een notendop; Nadat Rob de hotelschool heeft afgerond en de daarbij horende stages, is hij bij De Swaen in Oisterwijk gaan werken. Een restaurant met een Michelinster onder leiding van Cas Spijkers. Later is hij eigenaar geworden van restaurant Valentijn in Tilburg dat toentertijd volgens het magazine Lekker bij de 100 beste restaurants van Nederland behoorde. Zo is zijn respect en liefde voor ambacht, pure smaken en mooie verse producten ontstaan.

Vervolgens is Rob om zijn kookvlak te verbreden, met een compagnon een eetcafé begonnen dat zeker tot de best lopende eetcafés van Middelburg behoort. Daar heeft hij een Bourgondische kookstijl aangehouden met altijd als basis verse, lokale, seizoensgebonden en ambachtelijke gerechten.

Door de jaren heen heeft hij zich zeker op creatief vlak erg ontwikkeld en improviseren is zeker een van zijn sterkste punten. Jarenlang heeft hij gekookt zonder vaste kaart en dus voortdurend nieuwe gerechten en recepten ontwikkeld met telkens nieuwe producten. Dit ruim 10 jaar gedaan te hebben en het tot een goedlopend eetcafé te hebben gebracht is het voor hem tijd geworden voor een nieuwe passie. 
Zijn ‘nieuwe’ passie is ontstaan door liefde voor nostalgie en daarom heeft hij besloten om een oldtimer caravan om te bouwen tot mobiele keuken, ook wel Foodtruck genoemd. Dit fenomeen is overgewaaid uit Amerika en Engeland waar dit al jaren een groot succes is. Ook in Nederland begint het langzaam te groeien en zelfs de Michelinster koks rijden er mee rond. 
Vanuit de caravan bereidt Rob uiteenlopende gerechten en maaltijden. De caravan is uitgerust om tot 200 gasten te voorzien van kleine gerechten. Maar ook een vijf gangen menu voor 50 personen is geen probleem. Een gezamenlijk hobby is om rommelmarkten en kringloopwinkels af te struinen opzoek naar mooie vondsten voor in Foodtruck van Puur en Rauw zoals emaille pannen, lepels, bekers, vergieten, waterketels of retro vintage blikken, vaasjes, kruidenbakjes, potjes, schalen en borden. Daarnaast vinden wij het leuk om deze ‘oude’ spullen te combineren met brocante accessoires en stoere natuurlijke, robuuste, industriële materialen zoals hout, steen en beton. Wij zijn niet zomaar op deze ‘stijl’ gekomen voor Puur en Rauw en de uitstraling van de Foodtruck, wij hebben ons laten inspireren door ons eigen huis. Ook hier is deze stoere, romantische, retro, industriële en vintage sfeer terug te vinden. Dus regelmatig worden de accessoires voor in huis omgeruild met de aankleding voor de Foodtruck van Puur en Rauw.

Wij willen op deze manier uitstralen wie we zijn en waar onze passie ligt. Dicht bij ons zelf, dat is onze kracht. Sfeervol, laagdrempelig, retro, uitnodigend, vintage, romantisch maar wel met stoere gerechten, pure smaken en een rauwe Bourgondische kookstijl. En daar hebben wij niets aan toe te voegen.

Volg ons ook op sociale media